ISBN/ISSN Alma İşlemleri

ISBN BAŞVURUSU

  • ISBN/e-ISBN Başvuru Formunu doğru ve eksiksiz doldurarak, ISBN talebinde bulunabilirsiniz. İç kapak resmi, dış kapak resmi, içindekiler sayfası ve ISBN Başvuru Formunu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına yazı ile göndermeniz gerekmektedir.
  • ISBN başvurusu için yayın hazırlıklarının tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Çevrimiçi yayımlanan yayına ait URL (https://…), başvuru formunda ilgili alana eklenmelidir.

ISBN/ e- ISBN Başvuru Formunu İndirmek  İçin Tıklayınız.

ISSN BAŞVURUSU

Basılı Süreli Yayınlarda Başvuru Yöntemi

  • Basılı süreli yayınlar için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosuna Mevkute Beyannamesi vermek suretiyle, “Alındı Belgesi” almanız gerekmektedir.
  • Alındı belgesinde imtiyaz sahibi kısmında Samsun Üniversitesi adına ifadesinin sonrasına imtiyaz sahibinin ad-soyad bilgisi yazılı olarak belirtilmesi gerekmektedir.
  • Daha sonra “ISSN Başvuru Formu’ nu doğru ve eksiksiz doldurarak, ISSN talebinde bulunabilirsiniz. Alındı belgesini ve süreli yayının kapak resmini ve ISSN Başvuru Formunu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına yazı ile göndermeniz gerekmektedir.
  • Basılı süreli yayın talebi için bütün hazırlıkların yapılmış olması gerekmektedir. ISSN iptal isteklerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi uyarınca, yurt dışından döviz karşılığı temin edildiği için kamu zararına sebebiyet verildiği için ortaya çıkabilecek sorunlar öngörülmelidir.

Çevrimiçi Süreli Yayınlarda Başvuru Yöntemi   

  • Çevrimiçi süreli yayın ISSN almak talebi için, ilk sayının bir internet sayfasından erişilebilir olması ve en az 5 makaleyi içermesi zorunludur.
  • Yayımlanan süreli yayına ait dış kapak resmi ve URL (https://…) adresi, başvuru formunda ilgili alana eklenmelidir.
  • Daha sonra “ISSN Başvuru Formu’ nu doğru ve eksiksiz doldurarak, ISSN talebinde bulunabilirsiniz. ISSN Başvuru Formunu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına yazı ile göndermeniz gerekmektedir.

ISSN / e-ISNN Başvuru Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.

Önemli not: ISBN ve ISSN alma süreci basılı veya çevrimiçi biçimi tamamlandıktan sonra başvuru yapılmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemi ve yetkili personel uyarınca, yayınlarda önce ISBN/ISSN alınması olanaklı olmamaktadır.

ISBN ve ISSN ONAY SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER

Akademik birimlere, ISBN ve ISSN onay işlemlerinin sonrasında yazı ile bilgilendirme yapılacaktır. Yayınların Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu gereği, derleme işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

 

 

 

 

Bilgilerin giriş yapıldığı sistemlerde Vergi no. bilgisinin girişleri her fakülte/yüksekokul için farklı olduğundan derleme mükelleflerinin akademik birimlerde süreçleri yürütmesi gerekmektedir. Derleme işlemlerine ait mevzuat ve kılavuzlar web sayfamızda mevcuttur. Ayrıca, basılı yayınlar için Üniversiteler Yayın Yönetmeliği maddeleri uygulanmalıdır.

Eydes Kullanım Kılavuzu

Elektronik Yayınların Derlenmesi

Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu

Öğrenci Destek Hattı